top of page

TÜM YAŞAMINIZI 15 GÜN İÇERİSİNDE DEĞİŞTİRMEYE BAŞLAYACAK OLAN BASİT PRENSİPLER

An'da kalmak için vereceğim bu basit yöntemleri uygulamanız 15 gün içerisinde size ilk belirtilerini verebilir ve devam ettiğiniz taktirde hayatınızı değiştirebilirsiniz.


Bu küçük beyin fırtınaları büyük değişimler yaratabilir, güncel yaşamınızın akışını değiştirebilir ve yaşamınıza yeni bir yön verebilecek güce sahiptir.


Mucizeler bizim irademiz ve bilincimizi açarak etrafımızda ne olup bittiğine dair duyarlılık kazanmamızla gerçekleşebilirler. An'da olup bitenin farkındalığı bize yeni imkanları fark edebilmemiz ve onları an potansiyelini kullanarak geleceğimize bir köprü kurabilmemizi sağlayabilecek olan büyük bir armağandır.


İmkanlarımızın sınırlarını daraltan ve onları genişletmekten bizi alı-koyan en büyük düşman şüphesiz rutinlerimizdir. Günlerimizi sürekli olarak bir oto-pilota bağlayarak geçiririz. Bu şekilde biz bu seyahatin rehberi değil, birlikte seyredeni oluruz ve şansı diğer yolcuların eline bırakmış oluruz.


Bunun değişmesi için sizlere bazı teknikler vermek istiyorum, kullandığınız zaman 15 gün gibi kısa bir sürede kendi rehberiniz olma yolunda önemli adımlar gerçekleştirmiş olacaksınız.


1. DUYGULARINI DİNLE


Şimdide ne olduğunu TAMAMEN fark etmek için kullanabileceğimiz bir yaşam felsefesidir bu.

Duygularımızı dikkate almayacaksak hiç bir şeyin bir anlamı kalmaz. Hayal kırıklığı, kızgınlıklar, öfke ve diğer duygular beynimizin çekmecelerinden birine atarak kurtulabileceğimiz şeyler değildir. Bu duyguları kullanmayı, anlamayı ve duygu dünyamızı kontrol etmeyi öğrenmek zorundayız.


2. BAŞKALARINI YARGILAMADAN KENDİ HAYATINI YAŞA


Başkalarının hayatını yargılamak yerine kendi hayatımızı yaşamayı öğrenmeliyiz. Kendi hayatlarını istedikleri gibi anlamak ve yaşamak başkalarının hakkıdır. Bizim hayatımız ise bize ait olandır, kendi hayatımızı hakkını vererek yaşamaya çalışmak bizim için yeterlidir, başkalarının hayatlarını yargılamaya zaman ve enerji harcamamız için hiç bir gerekçemiz yoktur. Bu prensibi uygulamaya başladığımız andan itibaren daha dengeli ve huzurlu bir yaşamımız olur.


3. AÇIK OL, ANI ALGILAMAK İÇİN DİNLE VE ÖĞREN


An içerisinde düşüncelerinin gürültüsünü sustur. Gözlerini aç fakat bakmak için değil, etrafında olup bitenleri, sessizliğin gücünü fark etmek için.


Hayatın hızını düşür, içselleştir ve derin nefesler alıp ver.


Sonra dinlemeyi öğren. Şu an'a kadar sürekli gürültü duydun fakat artık bilinçli olarak kalbini dinlemenin, hissetmenin ve görmenin vakti geldi.


Şimdide yaşamayı öğrenmenin en güzel yollarından bir tanesi zaman yönetimidir. Daha doyumlu bir yaşam istiyorsanız doğru filitreyi kullanmayı öğrenerek tüm enerjinizi önemli olan konulara yönlendirmelisiniz.


4. BİR KEZ ''MECBURUM'' DEMEYİ BIRAK VE ''BEN'' OL


Hayatımızın büyük bir kısmını başkalarının bizden beklediklerini yerine getirerek geçiririz. Başkalarının bizi beğenmelerini ister ve denileni yaparız, bu bizi gereksiz bir üzüntünün içerisine atar ve yavaş yavaş mutsuz bir yaşam sürmeye başlarız.


Bu nedenle ''mecburum'' demeyi bırakıp ''ben'' olmaya başlamalısınız. Bu noktada kullanılabilecek en iyi araç meditasyondur. Meditasyon anı gerçek kimliğimizi ve içinde bulunduğumuz anı daha iyi hissedebileceğimiz, farkına varabileceğimiz bir olanaktır.


5. KENDİNİ KABUL ETMEYİ ÖĞREN


Kendimizi kabul etmemiz, çevremizde ne olup bittiği ile ilgilenmemekle alakalı değildir, yani boş-vermişlik anlamına gelimyor. Her şeyden önce bu durum an içerisindeki duygularımızı ve kendimiz olmayı kabul etmektir. Fakat bu kabul aynı zamanda başkalarının fikirlerini de anlamak ve kabul etmeye de yöneltir.


Bir şeyi kabul etmek demek aynı zamanda hoşgörü ve anlayış temelinde kalbin dilini konuşmak anlamına da gelir. Ancak bu şekilde değişimlere yön verebilir ve içsel huzurun kapılarını aralayabiliriz.

Özetle diyebiliriz ki, bu beş kural, yaşamı daha kaliteli olarak algılayabileceğimiz şekilde güne bakış penceremizdir. Daha huzurlu hissetmemizi sağlayacak basit günlük pratiklerdir.




Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page