top of page

MORGELLON HASTALIĞI

Son bir yıl içerisinde 'uyuz' teşhisi konulan hasta sayısında artış gözlemliyorum, yalnızca ben değil, aynı zamanda tanıdığım bazı hekimlerden de aynı haberi alıyorum. Son zamanlarda maskelerle ilgili olarak bazı görüntüleri sosyal medyada sıkça görmüştük. Morgellon hastalığı yıllardır biz alternatif tıp hekimlerinin ve Chemtrails ile yakından ilgilenen insanların bildiği fakat geri kalanın pek umursamadığı 'komplo teorisi' kolaycılığı ile görmezden geldiği bir konu idi. Konuyla ilgili olarak iki farklı versiyon bulunuyor, bir tanesi öncelikle vücuda anorganik olarak giriş yaptıktan sonra, kapsülünden çıkardığı iplikçiklerle diğer kapsül iplikçiklerine tutunarak yavaş yavaş organik bir yapı oluşturduğu yönünde olan görüştür, bunu daha önce sizlerle paylaşmıştım, bugün çevirisini yapacağım yazı ise diğer görüş.


****


MORGELLON: Bir sanrı mı yoksa fiziksel bir hastalık mı?


MORGELLON HASTALIĞI NEDİR?


Morgellon tanımı 1674 yılında ingiliz doktor Sir Thomas Browne tarafından yazılmış bir mektuba dayanır. Bu mektupta, fransız çocuklarda görülen bir deri hastalığından bahsedilmektedir. Bu hastalığın semptomları çocukların kollarından, bacaklarından ve sırtlarından çıkan, öksürük ve kramplarla seyreden, uzun ve saç benzeri gövdeleri ve kafaları olan parazitleri kapsamaktadır.


Bu tanımın bugün tanıdığımız Morgellonlar ile ilgisi yok. Bugün Morgellon hastalığı veya iplikçik hastalığından anladığımız şey yeni çağın bir fenomenidir. 2002 yılında ilk vaka görüldü ve bir kaç ay içerisinde binlerce insan bu hastalığa yakalandı. Hastalığın seyrinde her yıl artış var.


Bir Morgellon farklı fenotipler olarak görülür. En çok gri, saydam veya beyaz iplikçikler olarak görülür. Nadiren bu iplikçikler mavi, siyah, yeşil, sarı veya kırmızıdır. İplikçikler insan saçından biraz incedirler (10 - 200 μm) ve her bir iplikçiğin uzunluğu 0,1 mm - 2 mm. Nadiren daha uzun olduğu söylenen iplikçikler oluyor. Bu iplikçikler ultraviyole ışık altında incelendiğinde parlıyorlar.


Geçen süreçte artık şunlar biliniyor: Bu iplikçikler paraziter, filamentöz büyüyen mantarlar, spor olarak vücuda giriyorlar ve orada büyüyorlar. 1 - 3 μm civarında olan bu sporlar vücutta 30 μm civarında bakteriler üzerinde yaşıyorlar (özellikle spiroket ve borelyoz bakterisi). İnsanlar bu bakterileri keneler yoluyla alıyor ve onların üzerinde doğrudan Morgellonlar da alınmış oluyor. (not: artık bilinen bir diğer şey de borelyozun yalnızca keneler yoluyla değil tüm ısıran sinek türleri ile alındığıdır).


MORGELLONLAR VE CORONA: Cerrahi maskeler, FFP-2 maskelerinde ve PCR testlerinde morgellonlar?


Uzman ekibimiz yıllardır detaylı ve bilimsel olarak Morgellon konusu ile ilgileniyor.

Bu nedenle bizden sık sık tavsiye rica ediliyor. Corona kapsamındaki yaptırımlar nedeniyle bir çok insan şaşkın. Maskeler ve testlerin içerisinde Morgellonlar bulunduğuna dair giderek daha fazla insanın sesi çıkmaya başladı.


Uzman ekibimiz konuyla ilgili bir araştırma yaptı.


MASKELERDE MORGELLON VAR MI?


Aşağıdaki linkte alternatif tıp hekimi Manuela Ziesler'in laboratuvarda bir çocuk maskesinde morgellon bulduğunu göreceksiniz



Bu video üzerine Morgellon uzmanı ve yılların terapisti Mathias Bote şöyle söylüyor:


''Bunlar kesinlikle Morgellon parazitleri. Biz ilk önce bu iplikçiğin maskeyi taşıyan çocuğun burnundan çıktığını varsaymıştık. Sorumuz üzerine bize maskenin kullanılmamış olduğu bildirildi. Buna uygun olarak görüntünün Morgellon olduğunu düşünüyorum. Fakat bilinmelidir ki morgellonlar günlük yaşamda kullandığımız bir çok nesnenin üzerinde bulunabilir. Maskelerin bilinçli olarak kontamine edildiğine dair en azından bu videoda bir kanıt göremiyorum.''


Aşağıdaki linkte ikinci videoyu görebilirsiniz


Bu videoda bir kadın Manuela Ziesler'in testini uyguluyor ve başarılı oluyor. Bu videoda görülen şeyin de morgellon olduğunu uzmanımız onaylıyor. (Diğer videoları da bu linkte bulabilirsiniz)


VARDIĞIMIZ SONUÇ


Kendi araştırmalarımızın ve bize sunulan medyaların incelenmesi neticesinde vardığımız sonuca göre Cerrahi maskelerin içerisinde Morgellon bulunuyor gibi görünüyor.


Soru şu: bu iplikler oraya nasıl giriyorlar? Bunu buluncaya kadar konuyu takip edeceğiz. Bulduğumuz zaman burada yayınlayacağız.


CORONA TESTLERİNDE MORGELLON VAR MI?


Yukarıda vermiş olduğum linkte bununla ilgili de videolar bulunuyor ve evet corona testlerinde de morgellon olduğu tespit ediliyor.


GÜNCEL ARAŞTIRMALAR MORGELLONLARIN VARLIĞINI KANITLIYOR


Morgellon konusunda Wikipedia açıklaması malesef güncel değildir. Orada Morgellon hastalığı hala bir 'sanrı' olarak deklare ediliyor. Yani hastaların deri altında bir böcek geziniyor sanrısına kapıldıkları psikolojik bir hastalık olarak tanımlanıyor.


Kaynak olarak CDC'nin 2012 yılında yaptığı bir araştırma veriliyor. Bu araştırmaya göre Morgellon hastalığının gerçek olmama ihtimali çok yüsekmiş.


2002 yılından beri yüzbinlerce insan aynı anda aynı sanrıyı mı geliştirdiler? bu nasıl olabilir?

CDC'nin 2012 yılında yaptığı çalışma sonrası daha bir çok çalışma yapılmıştır.


International Journal of General Medicine'de 2016 yılında morgellon üzerine 44 güncel inceleme değerlendirildi. Araştırmacılar, morgellon hastalığının gerçek bir hastalık olduğu sonucuna vardılar. Söz konusu hastalık ''filamentöz borrelial dermatit'' olarak tanımlanabilir.


Araştırmanın öncüsü Dr. Marianne J. Middelveen şu sonuca vardı:


''Morgellon hastalığı (MD) çok renkli iplikçiklerle tanımlanan bir Dermatopatidir. Derinin altına yerleşmiş veya deriden dışarı uzantıları bulunmaktadır. Morgellon sendromu önceden bir sanrı bozukluğu olarak görüldüğü halde yeni araştırmalar bu deri hastalığının kenelerle bulaştırılan bir enfeksiyon ile bağlantılı olduğunu göstermiştir. Spiroketler, genetik olarak Borrelia burgdorferi sensu stricto olarak tanımlanır ve alınan deri örneklerinde görülmüştür. Borrelianın diğer türleri olan Borrelia garinii, Borrelia miyamotoi ve Borrelia hermsii de dahil olmak üzere aynı şekilde MD hastalarının deri örneklerinde görülmüştür''


Investigational Dermatology Journal'de yayınlanmış olan 2018 yılında yapılmış olan bir araştırma da 2016 yılında yapılmış olan bu meta analizi onaylamıştır:


Dr. Melissa Fesler:


'' [...] Bu hastalık muhtemelen daha uzun bir geçmişe sahip olmakla birlikte ancak ilk olarak 2002 yılında ABD'de bildirilmiştir. O zamandan beri Morgellon hastalığı tartışmalı bir konu olmuştur. Hastalar çoğu zaman deri altında gezinme ve batma hissettiklerini bildirdikleri için doktorların çoğu MD'yi sadece bir sanrı bozukluğu olarak tanımlıyorlar. MD hastalığının kesinlikle bir sanrıya dayandığı tezini savunan klinik araştırmalar metodik eksikler içeriyor ve sıklıkla psikolojik hastalıkların temelinde fiziksel bir hastalık yatıyor olabileceği gerçeğini dikkate almıyorlar. Bunun aksine disiplinli deneysel incelemeler, bu deri hastalığının gerçek bir deri hastalığından kaynaklı psikolojik reaksiyonları olduğunu göstermiştir. En yeni araştırmalar MD'nin insanlarda, sığır ve köpeklerde bulunan spiroket enfeksiyonları ile bağlantısı olduğunu kanıtlamıştır. Araştırmaların sonuçlarına göre bu deri iplikçiklerinin tekstil dokuları değil selüler yapıları olduğunu ve Fungus filamentleri olarak spiroket enfeksiyonlarından kaynaklandığını biliyoruz. 2019 - 2020 yıllarında yeni araştırmalar planlanmaktadır.''


**********


Konuyla ilgili resimleri ve videoları vermiş olduğum linkten görebilirsiniz. Semptomlar hakkında daha önce yazmış olduğum yazıları da okuyabilirsiniz.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page