top of page

KÖPEKLER İÇİN İÇ PARAZİT KÜRLERİ

parazitlerin müdahale edilmezse bir kedinin veya köpeğin ölümüne yol açabileceği söylentisine hep şaşırmışımdır. Doğanın mükemmel dengesini gözlemlediğimiz zaman, bir parazitin konakçısını öldürmesi veya konakçının parazitten hiç fayda görmediğini düşünmek pek alışılmış bir şey değildir.


Bir köpeğin doğal yöntemlerle parazitten arındırılması mümkündür. Bunun için farklı imkanlar bulunmaktadır. Burada Juliette de Bairacli Levy'nin köpek için zararsız oldukça etkili metodunu paylaşacağım.


Önemli: Yoğun parazit sağlık sorunlarına yol açabileceği için, kür sonrası veterinerinize köpeğinizin dışkısını kontrol ettirmenizde fayda var.


Bitki hapları: pelin otu (Artemisia Absinthium), ada çayı, kekik (Thymus) ve nane bitkilerin kurularından birer tatlı kaşığı karıştırın, kırmızı karaağaç kabuklarından elde edilmiş unu veya başka bir un olabilir ve balı, bitkileri top haline getirmenize olanak tanıyacak miktarda karıştırın. Tenya var ise Ruta, pelin otu, ve cayenne karışımı daha etkili görülmüştür.


30 kiloluk bir köpek için her defasında yaklaşık 5-6 topa ihtiyacınız olacak. Parazit kürünü en iyisi dolunaya yakın zamanlarda yapın, çünkü parazitler ay döngülerinde ürerler ve bu onların en aktif dönemleridir. Bunun tıbbi olarak kanıtlanıp kanıtlanmadığı bilinmiyor fakat böyle bir planlamanın zararı yoktur. Birinci gün köpek aç kalmalıdır, parazit çok fazla ise 2 -3 gün perhiz yapması gerekir.


PLAN


1. gün (-2) perhiz. Akşam 1 -2 yemek kaşığı (14 - 28 ml) hint yağı - çokça su, ihtiyaç halinde bal veya limon ile karıştırılabilir.


2. gün Sabah: hazırladığınız bitkisel toplardan verilir, yarım saat sonra hint yağı, bir kaç saat sonra hafif sıvı beslenme. En iyisi biraz kırmızı akçaağaç kabuğundan elde edilmiş un, biraz bal, yoğurt veya peynir karışımı. Bu ağacın kabuğu su ile karıştırıldığında bir jel kıvamında oluyor, mide ve bağırsak sistemini sakinleştiriyor, parazitlerle birlikte larvaları da çekiyor.


3. gün sabah: hazırladığınız topçuklardan (miktar yarısı), yarım saat sonra hafif sıvı (ikinci gün gibi) besleme. akşam yine hafif besleme (örneğin sebze, yumurta, peynir)


4. gün sabah: topçuklar (miktar yine yarısı, yani 6 top veriliyorsa 3 top). iki kez hafif besleme. Sabah ikinci gün gibi beslenir ve akşam küçük bir et beslemesi yapılabilir, et, yeşillik, biraz sarımsak.


5. tıpkı dördüncü gün gibi uygulanır, et miktarı biraz artırılır.


6. Normal beslemeye başlanır fakat sindirimi zorlayan şeyler verilmez veya mamanın içerisinde örneğin kemik gibi sindirimi zor olan katkılar bulunmamalıdır.


HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE 4 - 6 HAFTALIK BEBEKLER İÇİN PARAZİT KÜRÜ


Yavrular genellikle çok erken parazit kürü işlemine maruz bırakılıyorlar. Kimyasal kürler bağırsak florasını bozuyor ve bu ileride sorunlara yol açıyor. Bebekler, katı gıda ile beslenmeye başlayıncaya kadar bu şekilde bir kür uygulanmamalıdır. Bebekler için vereceğim bu tarif çoğu zaman yeterli olmaktadır.


Vücut ağırlığının her kilosu için 3 gün boyunca 1 ml hindistan cevizi yağı verilebilir. Daha büyük, mama yemeye başlamış olan bebekler için vücut ağırlığının her 5 kilosu için 1 tatlı kaşığı.


PROPOLİS İLE PARAZİT KÜRÜ


Propolisin bağırsakları parazitten arındırdığı söyleniyor ve araştırmalara göre tek hücrelileri öldürüyor.


Saf propolisin her 1 ml miktarı için 100 ml su ile karıştırılıp, koyu renkli cam şişe ile buzdolabinda saklanabilir. Bu karışım 6 gün boyunca vücut ağırlığının her 10 kilosu için 2 tatlı kaşığı verilir. Alternatif olarak vücut ağırlığının her 10 kilosu için bir bıcağın ucu miktarınca propolis tozu üç gün boyunca verilebilir. Hem yavru hem yetişkin köpekler için 6 hafta boyunca uygulanabilir.


BAL KABAĞI ÇEKİRDEĞİ İLE PARAZİT KÜRÜ


Organik kabak çekirdekleri öğütülür. Beden ağırlığının her 10 kilosu için, bir hafta boyunca günde 2 - 3 kez 1 yemek kaşığı verilir. İki gün sonra bile tüm kurtçukları döktüğü sıklıkla gözlemlenmiştir.


AYRICA


Şu gıdaların anti paraziter etkileri bulunur: bal kabağı çekirdeği, hindistan cevizi yağı parçacıkları veya yağı, rendelenmiş havuç ve sarımsak. Bunları dönüşümlü olarak haftada 3 - 4 kez yemeğine karıştırabilir böylece parazitlenmeyi önlemiş olursunuz.



not: bilgiler Alman alternatif veteriner hekimleri bilgilerinden alınmıştır.



Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page