top of page

DNMT1 GENİ NEDİR?

Bugün sizlere çevirisini yaptığım bir yazıdan bahsetmiş ve yazının tamamını akademiksifa.com sayfamda bulabileceğinizi de belirtmiştim.


Söz konusu olan yazıda Dnmt1 adında bir enzimden bahsediliyordu, bağlantılarını anlayabilmek için azıcık araştırdım ve 'molekulce.com' sayfasında bir yazı buldum. Bu yazıdan size bazı kısımlar aktarmak istiyorum.

MOLEKULCE.COM: DNA metilasyonunda rol oynar. Özellikle enzim, sitozin adı verilen DNA yapı taşlarına metil gruplarının eklenmesine yardımcı olur. DNA METİLASYONU BİRÇOK HÜCRESEL FONKSİYONDA ÖNEMLİDİR. Bunlar, BELİRLİ BİR DNA BÖLGESİNDEKİ TALIMATLARIN YÜRÜTÜLÜP YÜRÜTÜLMEDİĞİNİN BELİRLENMESİNİ, proteinler ve yağları içeren reaksiyonların düzenlenmesini ve SİNİR SİSTEMİNDEKİ SİNYALLERİ İLETEN KİMYASALLARIN İŞLENMESİNİ KONTROL EDER.


Net işlevi tam anlaşılmasa da, enzim SİNİR HÜCRESİ OLGUNLAŞMASINI ve farklılaşmasını, NÖRONLARIN BİRBİRLERİNİ HAREKET ETTİRME VE BİRBİRLERİ İLE BAĞLANTI KURMA YETENEKLERİNİ, VE NÖRONUN HAYATTA KALMASINI DÜZENLEMEYE yardımcı oluyor olabilir.


Otozomal baskın serebellar ataksi, sağırlık ve narkolepsi (ADCADN) adı verilen sinir sistemi bozukluğu olan kişilerde en az dört DNMT1 geni mutasyonu tespit edilmiştir. Bu bozukluğun özellikleri arasında hareketleri koordine etme zorluğu (ataksi), iç kulağın anormalliklerinden kaynaklanan işitme kaybı (sensörinöral sağırlık) ve gündüz aşırı uykululuk (narkolepsi) bulunur. Hastalık ilerledikçe bilişsel düşüş ortaya çıkar. Kollarda ve bacaklarda uyuşma, karıncalanma veya ağrı da ortaya çıkabilir. Etkilenen bireyler genellikle kırklı veya ellili yaşlarına kadar yaşarlar.

Kalıtsal duyusal ve otonomik nöropati tip IE (HSAN IE) olarak adlandırılan başka bir sinir sistemi bozukluğu olan kişilerde en az 10 DNMT1 gen mutasyonu tanımlanmıştır. ADCADN’de olduğu gibi (yukarıda tarif edilmiştir), HSAN IE’si olan kişilerde sensörinöral sağırlık, duyusal nöropati, bilişsel düşüş ve KISALTILMIŞ YAŞAM SÜRESİ süresi vardır. Bununla birlikte, tipik olarak ADCADN’de ortaya çıkan ataksi veya narkolepsi yoktur ve duyusal nöropati HSAN IE’si olan kişilerde yaşamın erken evrelerinde başlar. Bu bozuklukta nöbetler de ortaya çıkabilir.


DNMT1 geni dahilindeki birkaç normal mutasyon, meme ve mide kanserleri de dahil olmak üzere artan kanser riski ile ilişkilendirilmiştir. Vücuttaki hücrelerde bulunan ve ebeveynden çocuğa geçebilen bu mutasyonlar, DNA metiltransferaz 1 enziminin aktivitesini ve gen susturmadaki rolünü etkileyebilir. Belirli genlerin susturulmasındaki değişiklikler, anormal hücre büyümesine ve bölünmesine yol açabilir ve kanser riskini arttırabilir.


Belirli genlerin susturulmasındaki değişiklikler, anormal hücre büyümesine ve bölünmesine yol açabilir ve kanser riskini artırabilir. Bu aşırı ifade edilmede yer alan genetik değişiklikler somatiktir, yani sadece tümör hücrelerinde meydana gelir ve kalıtsal değildir. Araştırmacılar, DNMT1 geninin aşırı ifade edilmesinin, tümör baskılayıcılar olarak adlandırılan genlerin metilasyonuna ve susturulmasına neden olabileceğini ileri sürmektedir. Tümör baskılayıcı genler susturulduğunda, hücreler kontrol edilmeden büyüyüp, bölünerek kansere yol açabilir.


Bu Genin Diğer İsimleri


• AIM

• CXXC parmak protein 9

• CXXC- tipi çinko parmak protein 9

• CXXC9

• DNA(sitozin-5-) – metiltransferaz 1

• DNA (sitozin-5) – metiltransferaz 1

• DNA metiltransferaz Hsal

• DNA MTaz Hsal

• DNMT1_ HUMAN

• HSN1E

• M.Hsal

• MCMT


****


YORUM: Aşıların sahneye çıkması ile birlikte bazı hastalıklar, örneğin kanser ve sinir sistemi hastalıklarına yakalanan hasta yaşlarının giderek daha küçük yaşlarda çocuklar arasında yayıldığını biliyoruz, bunları biz söylemiyoruz, resmi istatistikler, aşı hasarı bildiri bankaları ve bir çok bilim insanı yazıyor, biz okuyor ve öğreniyoruz.

Son aşılarımızın prospektüsünü gören oldu mu aranızda? Ya Hekimler? Bu aşıların prospektüsü sizlerde var mı? Hiç sanmıyorum, muhtemelen yine bir çok karmaşa döneminde olduğu gibi bu aşılar hazır çekilmiş olarak geliyordur ve hekimler bunları talimatlara uygun şekilde vermek zorunda kalıyorlardır! Sorumluluğunu da hiç kimse almıyor zaten.


Danışanlarımdan aldığım bilgiler içerisinde ise aşı sonrası kalp krizi, aşı sonrası tümör teşhisi, aşı sonrası alzheimer, aşı sonrası pıhtı atma, aşı sonrası duyu kaybı, duygusuzluk, vücuda metallerin yapışması, aşı yapılan bölgeye metal nesnelerin yapışması, parmak izinin telefon tarafından tanınmaması, aşı yapılan taraf el ile herhangi bir elektrikli cihaz kullanılamaması, aşı yapılan taraf parmaklarda nabız alınamaması, aşı sonrası ani fenalaşma, agresif olma, idrar tutamamak gibi bir çok tuhaflık var. Aynı şekilde sağlık çalışanlarının da verdikleri bilgiler benzerlik içeriyor.


Dnmt1 enzimi bu kadar araştırılıyor, işlevi bu ise, bu zamana kadar aşılar bu enzim üzerine yoğunlaşmış olabilir mi?

Düşünmekte fayda var diyor ve gerisini sizlere bırakıyorum.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page