top of page

AMALGAM DİŞ DOLGULARI VE NÖROLOJİK HASTALIKLAR

Bir diş doktoru olan Dr. W. Breenkötter, amalgam dolguların kullanılmaya başlanmasına kadar görülmemiş bazı hastalıklar olup olmadığı sorusunun peşine düştü, bu esnada şu paralellikleri kaydetti:


1833 yılından beri Amerika'da amalgam dolgular kullanılıyordu ve London'da bu uygulama 3 yıl önce başlamıştı, yaklaşık 10 yıl sonra İngiltere'de yayılmaya başladı, sonra Fransa ve çok daha sonra Almanya'da. Yaklaşık 20 yıl sonrasında sır dolu bir nörolojik rahatsızlık ortaya çıktı, amalgam uygulama uzun süre yalnızca Amerika'da bulunduğu için bu hastalığa önceleri ''Amerikan nervoizmi'' denildi. bu hastalığa daha sonra nörolog Beard tarafından tanımlanarak ''nörasteni'' denildi.


Semptomları şöyleydi: patolojik korku, bitkinlik, çıldırtıcı korkular, ilerleyen hafıza zayıflığı ve ümitsizlik.

O zamanlar diş doktoru müdahalesi Amerika'da zenginler için bir seçenek olabiliyordu, Beard'ın nörastenisi zenginlerin hastalığı idi. 10 yıl sonra aynı hastalık İngiltere'de yayıldı, daha sonra Fransada. Beard Avrupaya gittiğinde hastalık henüz Almanya'da tanınmıyordu, amalgam dolgular Almanya'da henüz kullanılmaya başlanmıştı.


1896 yılında bir kadın kıskançlık sanrıları, aşırı korku ve aşırı heyecan şikayetleri ile Frankfurt psikiyatri kliniğine geldiğinde nörologlar tarafından Alzheimer tedavisi uygulandı. çünkü hastada aynı zamanda ilerleyen bir hafıza zayıflığı da vardı. Hastanın ölümünden sonra beynindeki histolojik değişimde muayene edilebildi, bu haber 1906 yılında nörologlar kongresinde duyuruldu. Bu nedenle Dr. Kraepelin 1910 yılında çıkardığı kitabında bu hastalığa ''Alzheimerli hastalık'' dedi. O günden sonra Beard'ın nörastenisi yok oldu - yoksa yalnızca adı mı değişti?- bugün ders kitaplarında nörasteni olarak anlatılan şeyin Beard'ın anlattığı hastalık ile alakası yok. Ewald ise nörasteni hastalığı diye bir şey olup olmadığının tartışmalı olduğunu söylüyor.


Las Vegas'lı Dr. Khoe bir Alzheimer hastasının, amalgam diş dolgularının alınmasından 6 ay sonra ciddi iyileşme gösterdiğini anlattıktan sonra bende 26. 04.1985 yılında medical tribünde amalgam dolguların alzheimer sebebi oldukları konusunu tartışmaya açtım. Bu tartışmadaki araştırma önerilerimi kabul etmediler, sorularımı hala yanıtlamadılar ve araştırmalarımı ciddiye almadılar.


Alternatif tıp hekimi P. Cornelius

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page